یک دقیقه فکر کنید که چند بار در روز از یک برنامه در موبایل استفاده می کنید؟ خیلی زیاد درسته؟ برنامه های زیادی وجود دارد که برای هر نیاز احتمالی انسان ها هر روز در گوگل پلی یا اپ استور منتشر میشود. بنابراین ، جای تعجب نیست که از زمان اختراع این گوشی هوشمند ، تقاضا برای برنامه های موبایل به طور مداوم افزایش یافته است.
همه درباره آینده برنامه های موبایلی و زبان های برنامه نویسی موبایل خوشبین هستند. گذشت روزهایی که کسب و کارها به کاربران موبایلی اهمیت نمیدادند! همه چی برعکس شده و تعداد کاربران موبایل در سرار جهان خیلی زیاد است. اگر کسب و کار شما خدماتی به کاربران موبایلی ارائه نمیدهد بازار فوق العاده ای را از دست داده است.
احتمالا تا به اینجای مقاله اهمیت یادگیری زبان های برنامه نویسی و توسعه برنامه های موبایلی درک کردید. اگر شما در حال ساخت برنامه موبایلی خود هستید تا توجه کاربران را جلب کنید باید برای ایجاد یک برنامه قوی، ابتکاری و کاربرپسند، روی انتخاب فن آوری مناسب و زبان برنامه نویسی مناسب تمرکز کنید.
قبل از تصمیم گیری برای ساخت برنامه موبایل، با انتخاب چندین زبان برنامه نویسی موبایل ، باید چندین فاکتور ، جوانب مثبت و منفی و همچنین محبوبیت زبان را در نظر بگیرید. در این مقاله، ما لیستی از 15 زبان برنامه نویسی موبایل را که بهترین زبان برای برنامه ها هستند ، گردآوری کرده ایم که به شما کمک می کند سریع بهترین زبان را با توجه به هدفی که دارید انتخاب کنید.
جاوا اسکریپت
ویلیام تینگ میگوید "تا زمانی که مردم از اینترنت استفاده کنند جاوا اسکریپت مهم خواهد بود." جاوا اسکریپت برای توسعه برنامه های چند پلتفرمی ، برنامه های تلفن همراه مورد استفاده برای سیستم عامل های مختلف و تحت وب بهترین است. همچنین این نرم افزار به راحتی در محیط های دیگر ، خارج از مرورگرها اجرا می شود.
ویژگی های مثبت جاوا اسکریپت:
- یک زبان همه فن حریف میباشد که از طریق Nod.js به صورت های مختلفی قابل استفاده است
- سرعت بالا در سمت کاربر (فرانت اند) بدون نیاز به کامپایل
- دارا بودن فریموورک ها و ابزارهای مختلف
- استفاده ه در فرانت اند و در بک اند (سمت سرور)
- پشتیبانی از شی گرایی
ویژگی های منفی جاوا اسکریپت:
- امنیت پایین در بک اند
- زمان بر بودن دیباگ
- نشان ندادن دلیل خطا
- عدم اجرا در مرورگر های قدیمی
- وابستگی زیاد به مررورگر
- سرعت پایین به دلیل مفسری بودن
کاتلین
کاتلین نسخه پیشرفته جاوا محسوب میشود. یک زبان چند منظوره، استاتیک و اوپن سورس(منبع باز) میباشد که برای ساخن برنامه های اندرویدی طراحی شده است و بر روی ماشین مجازی جاوا اجرا میشود. این زبان توسط jet brains ساخته شده است. همچنین توسط گوگل به عنوان یک زبان برای توسعه برنامه های اندرویدی پشتیبانی میشود.
ویژگی های مثبت کاتلین:
- سینتکس فشرده، ساده و تمیزتری نسبت به جاوا دارد
- قابلیت تعامل با جاوا را دارد و کم و کاستی های جاوا را پوشش میدهد
- پشتبانی کامل از پک های نصبی گوگل و IDE های مختلف
- پشتیانی از اندروید و SDK
ویژگی های منفی کاتلین:
- برخی مواقع عملکرد کندی دارد
- به دلیل جدید تر بودن نسبت به بقیه زبان ها منابع یادگیری محدودی در سطح اینترنت دارد
سی پلاس پلاس
سی پلاس پلاس یک گزینه خیلی خوب برای برنامه نویسی موبایل است. سی پلاس پلاس یک زبان شی گرا، و سطح پایین میباشد. این زبان غیر از اندروید، در بسیاری از سیستم عامل ها مانند ویندوز ، لینوکس ، یونیکس ، مک و غیره قابل اجرا است. از سی پلاس پلاس برای توسعه بازی، برنامه های مبتنی بر GUI، شبیه ساز های ریاضی، و برنامه های بانکی هم استفاده میشود.
ویژگی های مثبت:
- سریع و پایدار میباشد
- دارای انبوهی از کتابخانه ها و کامپایلر ها
- اگر سی پلاس پلاس بلدید، میتوانید به سرعت زبان های سی، جاوا و سیشارپ را هم یاد بگیرید
- به دلیل سطح پایین بودن کنترل زیادی روی سخت افزار دارید
- برنامه ساخته شده میتواند روی هر سیستم عامل و سخت افزاری اجرا شود
ویژگی های منفی:
- بر خلاف بعضی از زبان ها سینتکس ساده و کوتاهی ندارد
- از لحاظ یادگیری و تسلط برآن، یک از پیچیده ترین زبان های برنامه نویسی میباشد
- از تخصیص حافظه پویا پشتیبانی نمیکند
- ضرورت شی گرایی بر خلاف سایر زبان ها
سیشارپ
سیشارپ یکی دیگر از زبان های برنامه نویسی سزح بالا و شی گرا و با کاربردهای عمومی است که به طور گسترده برای توسعه تلفن همراه ، توسعه برنامه های کراس پلتفرم و ویندوز استفاده می شود. با استفاده از زبانهای برنامه نویسی دیگر مانند Swift ، Objective-C و JAVA هر چیزی که در ذهن تان هست را میتوانید پیاده کنید. اگر قصد دارید یک برنامه یا بازی تعاملی و با بهترین عملکرد را ایجاد کنید ، سیشارپ بهترین زبان است.
ویژگی های مثبت:
- سریع ، استفاده آسان
- مقیاس پذیر و قابل بروز رسانی
- کتابخانه غنی
- شی گرا
ویژگی های منفی:
- برای افراد مبتدی شاید پیچیده باشد
- حساس به بزرگی و کوچکی حروف که شاید برای برنامه نویس سردرگمی ایجاد کند
پایتون
پایتون یکی از محبوب ترین زبان های برنامه نویسی در چند سال اخیر هستش که رشد چشمگیری داشته و هر روز به طرفداران و استفاده کنندگان از این زبان اضافه میشود.
پایتون برای طراحی سایت ، برنامه های دسکتاپ ، موبایل، یادگیری ماشین ، شبکه و موارد دیگر استفاده می شود. اینستاگرام، پینترست و یوتیوب چند تا از کمپانی های معروفی هستند که از پایتون استفاده کرده اند. پایتون پشتیبانی عالی از کتابخانه ها دارد همچنین یکپارچه سازی قوی و قابلیت کنترل پیشرفته را فراهم می کند.
با اینکه پایتون فوق العاده قدرتمند است اما ما همیشه به افراد علاقه مند به شروع برنامه نویسی، پایتون را پیشنهاد میکنیم. به این دلیل که پایتون یک زبان سطح بالا میباشد یعنی سینتکس آن به زبان انسان خیلی نزدیک و کوتاه است و یادگیری آن برای هر فردی آسان میباشد.
ویژگی های مثبت:
- سرعت و خوانایی بالا، یادگیری آسان
- زبان سطح بالا برای تجریه و تحلیل، محاسبه داده های عددی و علمی و مناسب توسعه نرم افزار
- مناسب ساخت برنامه های مقیاس پذیر، پشتیبانی از برنامه های GUI
- پشتیبانی از چند سیستم عامل
- دارای فریمورک های بسیار
ویژگی های منفی:
- سرعت پایین در زمان اجرا
- برای توسعه برنامه های موبایل مناسب نیست
- برای کارهای فشرده حافظه مناسب نیست
- محدودیت هایی برای دسترسی به بانک اطلاعاتی
پی اچ پی
برای درج نظر می بایست وارد حساب کاربری خود شوید