برنامه نویسی یکی از شغل های پر طرفدار در دنیا محسوب می شود و در چند سال اخیر در ایران هم طرفداران زیادی پیدا کرده است. بسیاری از افراد، علاقه مند هستند در زمینه وب برنامه نویسی را یاد بگیرند و در این مسیر با اصطلاحاتی مثل برنامه نویسی Front end رو به رو می شوند. به همین خاطر ما در آکادمی پایتون تصمیم گرفتیم در رابطه با این موضوع یک مقاله ای را آماده و منتشر کنیم.
برنامه نویسی Front end چیست؟
برنامه نویسی Front end به برنامه نویسی قسمتی از وبسایت یا وب اپلیکیشن میگویند که کاربر آنرا مشاهده میکند و با آن تعامل برقرار میکند. این بخش از وبسایت با تکنولوژی های HTML، CSS و زبان برنامه نویسی جاوا اسکریپت طراحی میشود.
چالشی که برای یک برنامه نویس فرانت اند وجود دارد این است که ابزار ها و تکنیک های استفاده شده برای قسمت فرانت اند، دائما در حال تغییر است. بنابراین برنامه نویس باید به طور مداوم از نحوه توسعه این قسمت آگاه باشد.
هدف برنامه نویس این است که مطمئن شود وقتی کاربری سایتی را باز میکند، بتواند اطلاعات را در قالبی که خواندن آن آسان باشد، مشاهده کند. همچنین برنامه نویس باید به این مسئله که کابران از دستگاه های محتلف برای وبگردی استفاده میکنند، توجه کند و وبسایت را برای همه دستگاه ها (دسکتاپ،موبایل، تبلت) بهینه کند.
منظور از بهنیه کردن این است که اطلاعات در همه دستگاه بدون بهم ریختگی و کم و کسری نمایش داده شود. به سایت هایی که برای همه دستگاه ها بهینه هستند، به اصطلاح ریسپانسیو میگویند.
فریمورک چیست؟
یک چارچوب یا اسکلت که برنامه نویس آنرا فراخوانی میکند. این اسکلت به توسعه دهنده یا برنامه نویس کمک میکند تا در یک محیط و چارچوب منظم و مشخص کدنویسی کند. درواقع فریم ورک ها کدهایی هستند که در اکثر برنامه ها وجود دارد و توسط بهترین برنامه نویس های دنیا نوشته شده اند. برنامه نویس ها با استفاده از آنها، در زمان صرفه جویی میکنند و دیگر همان کدها را بازنویسی نمیکنند. فریمورک ها مجموعه ای از ابزار ها و کدها را در اختیار برنامه نویس ها قرار میدهند و هدف از این کار این است که برنامه نویسی سریعتر، لذت بخش تر و با کیفیت تر انجام بگیرد.
مفهوم کتابخانه در برنامه نویسی چیست؟
مجموعه از توابع، کلاس ها و برنامه ها از قبل نوشته اند. کتابخانه ها یک بار نوشته شده اند و چندین بار در برنامه های مختلف توسط برنامه نویس ها استفاده شده اند. کتابخانه ها با مجموعه ای از توابع پراستفاده که در اختیار برنامه نویس ها قرار میگیرند، باعث میشوند در وقت برنامه نویس صرفه جویی شود.
بهترین فریمورکها و کتابخانهها برای برنامه نویسی Front end
تکنولوژی CSS و زبان برنامه نویسی جاوا اسکریپت که در ابتدای مقاله به آن اشاره شد، هر کدام دارای فریمورک ها و کتابخانه هایی هستند. بعد از فهمیدن مفهوم فریمورک و کتابخانه، بهتر است با فریمورک ها و کتابخانه های CSS و جاوا اسکریپت آشنا شوید.
Bootstrap
بوت استرپ یکی از فریمورک های CSS می باشد که توسط کمپانی توییتر توسعه داده شده است. بوتن استرپ به خوبی توانسته خود را به عنوان بهترین ابزار طراحی ریسپانسیو معرفی کند. با آمدن بوت استرپ دیگر نیازی نیست یک پروژه جداگانه برای نمایش بهینه سایت یا اپلیکیشن تان در صفحه نمایش ها کوچکتر در نظر بگیرید. با بوت استرپ این کار براحتی انجام میگیرد.
React
ری اکت یکی از کتابخانه های معروف زبان جاوا اسکریپت برای طراحی رابط کاربری می باشد. این کتابخانه اوپن سورس است و توسط فیسبوک و جامعه از برنامه نویسان توسعه یافته است. برای استفاده از این کتابخانه دو راه در پیش روی شما قرار دارد:
- با استفاده از CDN
- با استفاده از Nod JS
Vue.js
یکی از فریمورک های زبان برنامه نویسی جاوا اسکریپت محسوب می شود و برای طراحی رابط کاربری و اپلیکیسن های تک صفحه ای مورد استفاده قرار می گیرد. این فریمورک را یکی از کارمندان گوگل در سال 2013 به وجود آورد. او می خواست در پروژه هایش از یک فریمورک دیگر که مانند فریمورک انگولار قدرتمند و در عین حال سبک و انعطاف پذیر باشد، استفاده کند. پس تصمیم گرفت فریمورک Vue.js را بسازد.
Angular
ا
نگولار هم به عنوان یکی از فریمورک های جاوا اسکریپت که توسط گوگل توسعه داده شده است. از انگولار می توانید برای ساخت اپلیکیشن ها و صفحات پویا و همچنین طراحی سایت استفاده کنید. انگولار به شما این امکان را می دهد که HTML را با ویژگی های Directives توسه دهید. دستورالعمل های انگولار قابلیت های کاربردی زیادی را به HTML اضافه می کند.
رایج ترین مهارتها در حوزه برنامه نویسی Front end
برنامه نویسی Front end یکی از حوزه های پرطرفدار برنامه نویسی وب می باشد و مسلما افراد زیادی در این حوزه مشغول به کار هستند. شما برای اینکه در برنامه نویسی فرانت اند حرفی برای گفتن داشته باشدی، باید تعداد مهارت های خود را افزایش دهید اما دقت کنید که این افزایش نباید باعث شود که کیفیت کار شما کاهش پیدا کند. تخصص داشتن در یک مهارت، بهتر از آن است که در چند مهارت دارای دانش متوسطی باشید.
در این قسمت از این مقاله تعدادی از پر تقاضا ترین مهارت های برنامه نویسی Front end را تهیه کرده ایم:
- کار با سیستم های مدیریت محتوا (CMS)
- Node.js
- سئو
- طراحی UI
- طراحی UX
- فریمورک بوت استرپ
- کار با GIT و GITHUB
- مدل های MVC, MVVM و ...
- برنامه نویسی شی گرا
- Json, XML
- API
- آشنایی با طراحی وکتور
- طراحی ریسپانسیو
- ماژول ها
- کار یا Command Line
- Ajax
- امنیت وبسایت
موقعیت های شغلی در حوزه برنامه نویسی Front end
در این قسمت لیستی از محبوب ترین عنوان های شغلی برنامه نویس های فرانت اند را آماده کرده ایم.
1. برنامه نویس فرانت اند
این عنوان، فردی را توصیف میکند که مهارت هایی در زمینه Html, Css, Javascript دارد و میتوانداز این مهارت ها در بستر وب استفاده کند.
2. برنامه نویس جاوا اسکریپت
وقتی در عنوان این شغل، برنامه نویس جاوا اسکریپت دیده میشود، یعنی فرد خواهان این شغل باید یک برنامه نویس حرفه ای جاوا اسکریپت باشد و سالها در بخش کار کرده باشد.
3. برنامه نویس HTML, CSS
برنامه نویس HTML, CSS شخصی است که به تکنولوژی های HTML, CSS تسلط کامل دارد.(به استثنای جاوا اسکریپت)
4. طراح وب (UI,UX)
طراح وب شخصی است که علاوه بر داشتن مهارت های فرانت اند (HTML, CSS) دارای مهارت های طراحی بصری و طراحی تعاملی نیز هست. معمولا برای طراحی بصری از نرم افزارهایی مثل فتوشاپ و امثال آن استفاده میشود.
5. برنامه نویس فرانت اند موبایل و تبلت
این عنوان شخصی را توصیف میکند تجربه طراحی پروژه هایی را دارد که فقط در موبایل و تبلت اجرا میشوند.
6. کارشناس سئو فرانت اند
وقتی کلمه سئو در عنوان وجود دارد یعنی اینکه برنامه نویس باید تجربه زیادی در استفاده از تکنولوژی های فرانت اند برای بهینه سازی پروژه از نظر سئو داشته باشد.
7. کارشناس تست نرم افزار
نفوذ اینترنت در زندگی افراد روز به روزبیشتر می شود و تعداد سایت ها هم رو به افزایش است. پس برنامه نویسی تحت وب چه بک اند و چه فرانت اند پر تقاضا اسات و خواهد بود. تنها کاری که شما به عنوان یک برنامه نویس باید انجام دهید این است که یادگیری را هیچ وقت متوقف نکنیدو سعی کنید در حوزه ای که هستید به یک متخصص تبدیل شوید. امیدواریم این مقاله برای شما خواننده عزیز مفید بوده باشد. اگر سوال، انتقاد و یا پیشنهادی در مورد مقاله معرفی برنامه نویسی Front end دارید، در انتهای این مقاله در بخش دیدگاه ها اعلام بفرمایید.
برای درج نظر می بایست وارد حساب کاربری خود شوید